Här hittar du information om våra kommande konserter! 
Vill du veta mer om vår tidigare konsertverksamhet? Läs mer i vår konserthistorik: 

4 februari kl. 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Magdalena Meitzner
 slagverk Linn Persson saxofon

VÄLKOMNA till denna lunchkonsert där kammarmusikerna Magdalena Meitzner och Linn Persson möts i ett program blandat med solo- och duoverk för slagverk och saxofon. I konsertprogrammet ingår både akustisk och elektronisk musik av framstående tonsättare från flera av världens hörn, bl.a. uruppföranden av Matthew Peterson, Jesper Nielsen, Martyna Kosecka och Lei Liang. 

4 mars kl 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Anna Christensson
 piano 

VÄLKOMNA till en lunchkonsert där pianisten Anna Christensson bjuder på ny, oupptäckt musik, med uruppförande av verk från både levande och döda svenska tonsättare.

Fredag 1 april, kl 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Roliga Sångförsöket

VÄLKOMMEN till en konsert där den mänskliga rösten står i centrum och allt är möjligt: klassisk körmusik, poplåtar, originalkompositioner och improvisation blandas i en anda av lustfyllt experimenterande, ibland förstärkt av beatbox. Ett Roligt Sångförsök helt enkelt, där varje framträdande är unikt!

Vill du veta mer? Varsågod!


Fredag 4 februari kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Magdalena Meitzner, slagverk och Linn Persson, saxofon

Kammarmusikerna Magdalena Meitzner och Linn Persson möts i ett program blandat med solo- och duoverk för slagverk och saxofon. I konsertprogrammet ingår både akustisk och elektronisk musik av framstående tonsättare från flera av världens hörn, bl.a. uruppföranden av Matthew Peterson, Jesper Nielsen, Martyna Kosecka och Lei Liang. 

Som 16-åring gjorde den tyska slagverkaren Magdalena Meitzner sin debutinspelning med Bayerische Rundfunk. Efter studier i Stuttgart och Stockholm etablerade hon sig i Sverige och har framträtt med ensembler som Kroumata, Norrbotten NEO, Curious Chamber Players, Hidden Mother och det egna projektet Wave Dash ~ samt spelat in kammarmusik med framträdande artister såsom Barbara Hendricks, Peter Danemo, Carolina Eyck. Hon har även blivit porträtterad i Sveriges Radio P2 i Magdalena Meitzner och Symbolernas Musik, och arbetar ofta med interdisciplinära projekt vilka kan involvera dans, tal, musikteater och performance, till exempel med Fedra/Hippolytos 2019 på Kungliga Dramaten i Stockholm.

Saxofonisten Linn Persson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Royal College of Music i London, England och har vunnit förstapris i flera nordiska tävlingar bl.a. Polstjärnepriset. Hon har framträtt med ett flertal ensembler, bl.a. Göteborg Wind Orchestra, Kungliga hovkapellet, Arméns Musikkår, Blåsarsymfonikernal, The Scandinavian Quartet och Nordiska Saxofonkvartetten. Sedan 2014 spelar Linn barytonsaxofon i Stockholms Saxofonkvartett.

Fredag 4 mars kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Anna Christensson – svensk pianomusik av levande och döda
.

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som klassisk pianist med ovanligt stor bredd. Hon brinner särskilt för att sänka trösklarna för alla typer av publik genom att ha ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att för den skull ge avkall på sin konstnärliga integritet. I denna lunchkonsert bjuder hon på ny, oupptäckt musik, med uruppförande av verk från både levande och döda svenska tonsättare. Anna Christensson intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska ”kanoniserade” repertoaren, utan också för musik som ligger lite vid sidan av allfarvägarna. Som medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik, har hon framträtt på en lång rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 verk. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna och varit kapellmästare på Kungliga Operan.

Fredag 1 april, kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Roliga Sångförsöket

Välkommen till en konsert där den mänskliga rösten står i centrum och allt är möjligt: klassisk körmusik, poplåtar, originalkompositioner och improvisation blandas i en anda av lustfyllt experimenterande, ibland förstärkt av beatbox. Ett Roligt Sångförsök helt enkelt, där varje framträdande är unikt!  

Roliga Sångförsöket är en vokalensemble från Stockholm som kombinerar körens klang med vokalgruppens smidighet. Bland gruppens medlemmar finner vi bl.a. Mattias Ümit Yilbar Norgren (beatboxare som även gör succé i Cyrano de Bergerac på Stadsteatern), Katarina Henryson (från the Real Group) och Sara Wåhlin (som precis spelat i Glada Änkan på Nöjesteatern i Malmö) Musik av bl.a. Katarina Henryson, Morten Vinther Sorensen och Josef Sjöblom.