Här hittar du information om våra kommande konserter! 
Vill du veta mer om vår tidigare konsertverksamhet? Läs mer i vår konserthistorik: 

4 februari kl. 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Magdalena Meitzner
 slagverk Linn Persson saxofon

VÄLKOMNA till denna lunchkonsert där kammarmusikerna Magdalena Meitzner och Linn Persson möts i ett program blandat med solo- och duoverk för slagverk och saxofon. I konsertprogrammet ingår både akustisk och elektronisk musik av framstående tonsättare från flera av världens hörn, bl.a. uruppföranden av Matthew Peterson, Jesper Nielsen, Martyna Kosecka och Lei Liang. 

4 mars kl 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Anna Christensson
 piano 

VÄLKOMNA till en lunchkonsert där pianisten Anna Christensson bjuder på ny, oupptäckt musik, med uruppförande av verk från både levande och döda svenska tonsättare.

Fredag 1 april, kl 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Tanja Soininen sång
Arne Murby piano

VÄLKOMMEN till en lunchkonsert med sopranen Tanja Soininen och pianisten Arne Murby, som kommer att framföra sina egna sångkompositioner, samt eventuellt någon känd operapärla. Ni kommer få följa med på en melodiös resa in i människans allra innersta rum, via tonsättningar av nyskriven lyrik, samt minst ett uruppförande.

Vill du veta mer? Varsågod!


Fredag 4 februari kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Magdalena Meitzner, slagverk och Linn Persson, saxofon

Kammarmusikerna Magdalena Meitzner och Linn Persson möts i ett program blandat med solo- och duoverk för slagverk och saxofon. I konsertprogrammet ingår både akustisk och elektronisk musik av framstående tonsättare från flera av världens hörn, bl.a. uruppföranden av Matthew Peterson, Jesper Nielsen, Martyna Kosecka och Lei Liang. 

Som 16-åring gjorde den tyska slagverkaren Magdalena Meitzner sin debutinspelning med Bayerische Rundfunk. Efter studier i Stuttgart och Stockholm etablerade hon sig i Sverige och har framträtt med ensembler som Kroumata, Norrbotten NEO, Curious Chamber Players, Hidden Mother och det egna projektet Wave Dash ~ samt spelat in kammarmusik med framträdande artister såsom Barbara Hendricks, Peter Danemo, Carolina Eyck. Hon har även blivit porträtterad i Sveriges Radio P2 i Magdalena Meitzner och Symbolernas Musik, och arbetar ofta med interdisciplinära projekt vilka kan involvera dans, tal, musikteater och performance, till exempel med Fedra/Hippolytos 2019 på Kungliga Dramaten i Stockholm.

Saxofonisten Linn Persson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Royal College of Music i London, England och har vunnit förstapris i flera nordiska tävlingar bl.a. Polstjärnepriset. Hon har framträtt med ett flertal ensembler, bl.a. Göteborg Wind Orchestra, Kungliga hovkapellet, Arméns Musikkår, Blåsarsymfonikernal, The Scandinavian Quartet och Nordiska Saxofonkvartetten. Sedan 2014 spelar Linn barytonsaxofon i Stockholms Saxofonkvartett.


Fredag 4 mars kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Anna Christensson – svensk pianomusik av levande och döda
.

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som klassisk pianist med ovanligt stor bredd. Hon brinner särskilt för att sänka trösklarna för alla typer av publik genom att ha ett musikantiskt förhållningssätt till repertoaren, utan att för den skull ge avkall på sin konstnärliga integritet. I denna lunchkonsert bjuder hon på ny, oupptäckt musik, med uruppförande av verk från både levande och döda svenska tonsättare. 

Anna Christensson intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska ”kanoniserade” repertoaren, utan också för musik som ligger lite vid sidan av allfarvägarna. Som medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik, har hon framträtt på en lång rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 verk. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna och varit kapellmästare på Kungliga Operan.


Fredag 1 april, kl 12.15, lilla salen – Västerås Konserthus 
Tanja Soininen, sång och Arne Murby, piano

Välkomna till en lunchkonsert med sopranen Tanja Soininen och pianisten Arne Murby, som kommer att framföra sina egna sångkompositioner, samt eventuellt någon känd operapärla. Ni kommer få följa med på en melodiös resa in i människans allra innersta rum, via tonsättningar av nyskriven lyrik, samt minst ett uruppförande.

Västeråsbördiga Tanja Soininen är bl a utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. 2016 vann hon Wagnersällskapets Bayreuthstipendium och fick samma år vara solist vid ett par konserter med Orchestra IPomeriggi Musicali de Milano, i Milano. 2017 sjöng hon sin rolldebut som ”Grevinnan” i ”Le Nozze di Figaro” i Berlin och är flitigt anlitad som solist i många olika sammanhang, såväl vid kyrkokonserter som på sommarscener och mindre teatrar.

Mångsidiga Arne Murby är väl bevandrad inom såväl jazztraditionen som den klassiska. Han är verksam både som pianist, dirigent, kapellmästare och arrangör och har spelat med flera av landets etablerade artister, såsom t ex Sven-Bertil Taube och Loa Falkman