Här hittar du information om våra kommande konserter! 
Vill du veta mer om vår tidigare konsertverksamhet? Läs mer i vår konserthistorik: 

24 februari kl. 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Marcus Lundberg
Sistrum

Slagverksduon Sistrum (Lovisa Fhinn och Sofia Tåhlin) skapar ett unikt sound med de melodiska slagverksinstrumenten marimba och vibrafon i kombination med trummor, percussion och sång. 

Musikernas rötter i den klassiska slagverksrepertoaren hörs tydligt samtidigt som de inspireras och influeras av jazz, pop och folkmusik. Med ett uttrycksfullt och starkt samspel rör sig Sistrum mellan stämningsfulla klangvärldar och rytmisk urkraft. 

I denna lunchkonsert uruppför duon ett större verk av tonsättare Marcus Lundberg


24 mars kl 12.15
Västerås Konserthus – Lilla Salen

Lidija Radmilac
Jonas Asplund
 JORD

Lidija Radmilac, viola och Jonas Asplund, EAM/Liveelektronik uruppför verket JORD. 

Musiken som ständig tillblivelse, det föränderliga, improviserade, aleatoriska tillsammans med fasta strukturer, obändig drivkraft och stabilitet. Verket JORD kommer ur möten, mänskliga och mer-än-mänskliga.  

Jonas Asplund är tonsättare och musiklärare/forskare. Forskningen handlar om digital musikkomposition och verket JORD är en utkomst av ett sådant forskningsprojekt, och får i denna konsert sitt uruppförande.


Vill du veta mer? Varsågod!


Lunchkonsert: Sistrum

Fredag 24 februari, kl 12.15, Västerås Konserthus – Lilla salen

Lovisa Fhinn och Sofia Tåhlin, slagverk. 

Möt slagverksduon SISTRUM som bildades 2017 när de båda musikerna studerade vid Musikhögskolan Ingesund i Arvika, Värmland. Grunden i duons unika sound skapas av de melodiska slagverksinstrumenten marimba och vibrafon i kombination med trummor, percussion och sång. 

De båda musikernas rötter i den klassiska slagverksrepertoaren hörs tydligt samtidigt som de inspireras och influeras av jazz, pop och folkmusik. Med ett uttrycksfullt och starkt samspel rör sig Sistrum mellan stämningsfulla klangvärldar och rytmisk urkraft. 

I denna lunchkonsert uruppför duon ett större verk av tonsättare Marcus Lundberg.

Marcus Lundberg har studerat komposition för Christofer Elgh vid Musikhögskolan Ingesund, samt för Malin Bång, Esaias Järnegard och Ole Lützow-Holm vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hösten 2022 påbörjade han sina masterstudier i experimentell komposition i Göteborg. Lundbergs musikaliska uttryck är oftast sparsmakat och introspektivt. Från aleatoriska kompositionsmetoder till klangliga ljudlandskap – hans verk präglas alltmer av ett stillsamt utforskande av tonhöjd, klangfärg, textur och tystnad.

Lunchkonsert: Jord

Fredag 24 mars kl 12.15, Västerås Konserthus – Lilla salen

Lidija Radmilac, viola och Jonas Asplund, EAM/Liveelektronik. 

Musiken som ständig tillblivelse, det föränderliga, improviserade, aleatoriska tillsammans med fasta strukturer, obändig drivkraft och stabilitet. Verket JORD kommer ur möten, mänskliga och mer-än-mänskliga. 

Basen är mötet mellan violan, kompositören och den digitala musiken (spelad på Gestrument) omsluten och sammanflätad med elektroakustiska stämmor. JORD i förändring och JORD som fast grund är det motsägelsefulla varandet som gestaltas i verket.

Lidija Radmilac, född och uppvuxen i Serbien, Belgrad kom till Sverige för att studera viola 2002 vid Musikhögskolan i Göteborg där hon tog sin kandidatexamen. Efter Göteborg flyttade Lidija till Stockholm och tog sin masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan, Edsbergs slott. Hon arbetar sedan 2009 som frilansmusiker i de flesta orkestrerar i Sverige och Norge, samt som musiklärare. 

Jonas Asplund är tonsättare och musiklärare/forskare som jobbar inom kammarmusik och elektroakustisk musik. Forskningen handlar om digital musikkomposition och verket JORD är en utkomst av ett sådant forskningsprojekt, och får i denna konsert sitt uruppförande.