Här hittar du information om våra kommande konserter! 
Vill du veta mer om vår tidigare konsertverksamhet? Läs mer i vår konserthistorik: 

URUK-FEST

Fredagen den 19 april och lördagen den 20 april fylls Folkoperans lokaler med ett varierande program av nutida musik presenterat av Uruppförandeklubben (URUK). Föreningen som består av en mängd tonsättare, musiker och konstnärer inom nutida konstmusik har sedan starten 2001 uruppfört över 250 verk.

Fredag 19 april, Folkoperans salong
19.00, 2 timmar inkl. paus

Fredagens konsert med flera uruppföranden är en hyllning till den nutida musiken. Medverkar gör ensemble neo (tidigare Norrbotten NEO), vokalensemblen VoNo under ledning av Lone Larsen, samt den nystartade duon Mårten Landström på piano och Magdalena Meitzner på slagverk.

Lördag 20 april, Folkoperans foajé
10.00 – 14.00

Välkommen till minifestivalens hjärta; ett symposium tillägnat ny musik. Uruppförandeklubben kommer guida dig genom fyra timmar av lyssnande, skapande och minglande – allt i tempelfoajén och yttre foajén på Folkoperan. Upplev en ljudlig fURUKost, en workshop med vokalensemblen VoNo, panelsamtal om den nutida musikens självklara plats i samhället, och naturligtvis, livemusik. Biljettpriset inkluderar, utöver entrén, även en frukost och en enklare lunch. Återigen – hjärtligt välkommen!

Du som är medlem i URUK har medlemsrabatt på detta evenemang,
håll koll i mailboxen; i första nyhetsbrevet 2024 får du reda på hur du gör!